English Nederlands

stamp-schuin

Coaching

Soms heb je na een training behoefte aan meer diepgaande en individuele gesprekken. ElroyCOM Training biedt hulp in individuele gesprekken bij werk-gerelateerde vraagstukken. Optioneel daarbij is de inzet van een acteur in het individuele traject.

De coaches van ElroyCOM Training bieden steun bij het herformuleren van je probleem, het veranderen van je eigen gedrag of van je omstandigheden, en het maken van belangrijke keuzes. We werken vooral vanuit de praktische psychologie op basis van communicatiemodellen, cognitieve gedragspsychologie en vraagtechnieken.

Het coachingstraject

Een coachingstraject duurt 5 tot maximaal 10 gesprekken, meestal over een periode van een jaar. We werken met een 5-fasenmodel: intake, probleemverkenning, stellen van doelen en maken van een stappenplan, uitwerken van dit plan, en evaluatie. Elke fase kan bestaan uit meerdere gesprekken. Het uitwerken van het stappenplan betekent vaak dat je tussen de gesprekken met de coach zelf werkt aan het oefenen of veranderen. In elk gesprek met de coach bespreek je je ervaringen en bepaal je gezamenlijk hoe je verder gaat.

Bel of e-mail gerust en leg ons eens voor hoe we je kunnen helpen!

Leidinggevenden

ElroyCOM Training biedt individuele coaching aan leidinggevenden. Zowel niet-wetenschappelijke leidinggevenden als hoogleraren, UHD’s, UD’s en promovendi zijn hier de doelgroep. Leidinggeven vergt veel vaardigheden en reflectie. Je moet veel tegelijk kunnen en doen, goed gebruikmaken van je kostbare tijd, omgaan met stress en ook nog goed met mensen omgaan. Geen enkele leidinggevende is goed in alle aspecten die haar of zijn werk vraagt. Dan kan het fijn zijn om een coach met leidinggevende ervaring te hebben om je te helpen met dat wat lastig is voor je.

Misschien kun je moeilijk omgaan met tegenwerking, of heb je moeite met conflictsituaties. Misschien wil je graag meer genieten van je werk. Misschien wil je makkelijker leren omgaan met de verantwoordelijkheid die je draagt. De coaches van ElroyCOM Training bieden je dan kennis en ervaring, alsook hulp bij actieve veranderingsprocessen van jezelf of van je omgeving.

Hogerop of een nieuwe baan?

Je bent aan het nadenken over je loopbaan. Welke richting wil ik op met mijn carrière? Wat wil ik eigenlijk? Hoe vind ik mijn droombaan? Ik wil iets totaal anders, kan dat? Hoe kom ik hogerop? Deze vragen komen aan bod in het coachingstraject.

In dit coachingstraject gaan we uit van een 5-fasenmodel:

1. Wie ben ik? Hier analyseren we onder meer met behulp van enkele testen hoe je functioneert in teamverband, hoe je communiceert, en wat je werkgerelateerde persoonlijkheidskenmerken zijn.

2. Wat wil ik? Behaal je graag resultaat? Of vind je vrijheid het belangrijkst? Door verschillende oefeningen breng je in kaart welke condities en aspecten van een baan je gelukkig maken. Ook creëren we hier een uitgewerkt beeld van je droombaan.

3. Wat kan ik? Hier bepalen we je inhoudelijke kwaliteiten op basis van je cv en ervaringen. We bepalen ook wat je niet kunt maar wel zou willen kunnen. Hieruit vloeit je behoefte tot opleiding en ontwikkeling voort.

4. Hoe vind je die droombaan? Welk type banen vinden we in databanken en advertenties, die voldoen aan jouw droombeeld?

5. Hoe krijg ik die droombaan? Als je die droombaan gevonden hebt, moet je nog door de sollicitatie komen. Hoe schrijf je een sollicitatiebrief? Hoe voer je een sollicitatiegesprek? Hoe onderhandel je een goed salaris en voorwaarden?

Je gaat zelf actief aan de slag om je te bezinnen, te oriënteren en keuzes te maken. ElroyCOM Training biedt hierbij richting, steun, betrokkenheid, oefeningen, en praktische hulp.

Topvrouwen

Je bent een hoogopgeleide vrouw en je wilt hogerop in het management. Het kan lastig zijn om die positie te verwerven in een door mannen en de mannelijke cultuur gedomineerde wereld. Daarvoor moet je het spel weten te spelen en enig inzicht hebben in de psychologie van mannen op de werkvloer. Maar ook is het handig om een personal coach te hebben die je helpt je doelen te bereiken en je begeleidt bij een actief stappenplan.

Samen met je personal coach bespreek je je wensen en doelen, maken we een persoonlijk ideaal profiel van je toekomstige baan en stellen een actieplan op. We verbinden wie je bent en wat je wilt aan dat wat je kunt en hoe je je wilt ontwikkelen. Je coach begeleidt je bij het nemen van elke stap in dat proces, terwijl je zelf hard werkt aan de uitvoering van je plan. Samen komen we er dan wel!

Voor een overzicht van de feiten en cijfers over de positie van vrouwen in de academische wereld, alsook wat je er zelf aan kunt doen, klik hier.